Pellanet

Τι απαντά ο Γιάννης Σηφάκης στον Γιώργο Καρασμάνη για τις χρηματοδοτήσεις των αγροτών

Απάντηση προς τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Καρασμάνη δίνει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης. Με αφορμή την δήλωση του κυρίου Καρασμάνη για την εγκατάλειψη των κερασοπαραγωγών ο κύριος Σηφάκης κατηγορεί την Νέα Δημοκρατία πως βρίσκεται σε πανικό εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση στην μεταμνημονιακή περίοδο που διανύουμε.

Πιο συγκεκριμένα ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώσει πως «Η ΝΔ και ο  κ. Καρασμάνης πάνω στον πανικό τους  για την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση την μεταμνημονιακή εποχή, πάνω στον φόβο του ιδίου και της παράταξης του ότι θα αποκαλυφθεί πλέον το αντιλαϊκό και αντικοινωνικό τους πρόσωπο όταν ακόμη και τώρα εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι πρέπει να συνεχιστούν οι πολιτικές των μνημονίων ( που είναι οι δικές τους πολιτικές) προσπαθεί να θολώσει τα νερά ότι δήθεν υπερασπίζεται τους αγρότες.

Ότι πρότεινε για την νέα ΚΑΠ προτού φύγει από το Υπουργείο ( στο οποίο μπήκε για να τελειώσει την "βρώμιμη" δουλειά διατήρησης των ιστορικών δικαιωμάτων με συνέπεια οι δενδροπαραγωγοί να παίρνουν ελάχιστες επιδοτήσεις) απορρίφθηκαν από την ΕΕ που ζήτησε τροποποιήσεις στην ΚΑΠ για να την εγκρίνει».

Επιπλέον απευθύνει ερωτήσεις προς τον πρώην Υπουργό Αγροτικής ανάπτυξη σχετικά με το:

  • Πότε η Πέλλα εκμεταλλεύτηκε τα μέτρα της ΕΕ για το εμπάργκο ( επισιτιστική) όταν γειτονικοί Νομοί τα εκμεταλλεύονταν για χρόνια; είχε καμιά συμβολή σε αυτό ο κ. Καρασμάνης; άλλος είχε
  • Δόθηκαν ή όχι 8,5 εκατ. € από το de minimis πριν λίγο καιρό στα ροδάκινα όταν ο κ. Καρασμάνης έλεγε ότι δεν μπορούν να δοθούν με αυτό τον τρόπο;
  • Δόθηκαν επί των ημερών ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ αποζημιώσεις για ζημιές που δεν αναγνώριζε ο ΕΛΓΑ μετά το 2010; ήταν η όχι η πρώτη φορά από το 2010 που αποζημιώθηκαν οι αγρότες για ζημιές που δεν αναγνώριζε ο ΕΛΓΑ φέτος;

Τέλος, ο κύριος Σηφάκης αναφέρει στην ανακοίνωση του «Ας αφήσει ο κ. Καρασμάνης τις εκθέσεις ιδεών κάθε τόσο για να δικαιολογήσει την ολιγόμηνη θητεία του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όταν οι ευθύνες του για την κατρακύλα του πρωτογενούς τομέα στην Πέλλα τον βαρύνουν κατά αρκετά μεγάλο ποσοστό ( καθόσον εκλέγεται βουλευτής τα τελευταία 25 περίπου χρόνια) και μην ψάχνει ευθύνες στην κυβέρνηση 3,5 ετών που παλεύει να οργανώσει τον αγροτικό κόσμο και να τον βοηθήσει εν μέσω της χρεωκοπίας που οδήγησαν οι κυβερνήσεις του την χώρα.

Οι αγρότες θα αφήσουν την ΝΔ και τον κ.Καρασμάνη και πάλι στην αντιπολίτευση για να συνεχίζει να προσπαθεί να δικαιολογεί πως ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος  στην Πέλλα καταποντίστηκαν  ενώ οι κυβερνήσεις της παράταξης του και του ΠΑΣΟΚ διοικούσαν την χώρα πολλές δεκαετίες και ο ίδιος είχε διατελέσει και Υπουργός.

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αλλαγές και στην φορολογία και στις ασφαλιστικές εισφορές στο επόμενο διάστημα και θα συνεχίζει να προσπαθεί  για την οργάνωση των αγροτών  και για την στήριξη του εισοδήματος τους».

Δημοσιεύτηκε στις 28 Αυγούστου, 2018


Σχόλια


pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

15:28 - Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

15:26 - Κλειστό το ΚΕΠ Κονταριώτισσας έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

15:22 - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: «Έχει κλονιστεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Δεν θα χαρίσουμε την ατζέντα για την ασφάλεια του πολίτη στη συντηρητική παράταξη»

15:20 - Θερινό ωράριο λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων του Δήμου Δίου-Ολύμπου

11:37 - Θεσσαλονίκη: Βρήκαν τους κλέφτες που άρπαξαν κοσμήματα 100.000 ευρώ προσποιούμενοι τους… τεχνικούς!

11:35 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:24 - Πτήση μαρτύριο από Δουβλίνο για Ηράκλειο -Νεαροί Ιρλανδοί έπιναν και κάπνιζαν μέσα στο αεροπλάνο

11:21 - Δήλωση Γιώργου Α. Παπανδρέου – 50 χρόνια Δημοκρατίας

11:19 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΛΙΜΝΗ

11:17 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ