Pellanet

Την κατάργηση των κριτηρίων αναγνώρισης των Ομάδων Παραγωγών ροδακίνου ζητά ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Την άμεση επανεξέταση του θέματος των κριτηρίων αναγνώρισης των ομάδων παραγωγών ροδακίνου έτσι ώστε να καταργηθεί η άδικη υπουργική απόφαση που υπεγράφη από τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κανελόπουλο ,μία μόλις ημέρα πριν τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου, σύμφωνα με την οποία το Υπουργείο προχώρησε στην αύξηση της ελάχιστης αξίας εμπορεύσιμης παραγωγής ροδακίνου από 3 σε 5 εκατ. Ευρώ στις περιοχές της Ημαθίας και της Πέλλας, ζήτησε με επιστολή του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, ο Αναπληρωτής Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Ο κ. Τσαβδαρίδης, επισήμανε στην επιστολή του το γεγονός ότι η αιφνιδιαστική αυτή αύξηση, η οποία αποφασίστηκε χωρίς σχεδιασμό, χωρίς καμία μελέτη επιπτώσεων και χωρίς να έχει ερωτηθεί κανένας εμπλεκόμενος παραγωγικός φορέας (μεταποιητικές βιομηχανίες, ομάδες παραγωγών, οργανώσεις παραγωγών και παραγωγοί), έχει δημιουργήσει δυσχέρειες στην υλοποίηση αρκετών συγχρηματοδοτούμενων επιχειρησιακών προγραμμάτων αλλά και στην αναγνώριση των Ομάδων Παραγωγών, γκρεμίζοντας με τον τρόπο αυτό κάθε προσπάθεια των Ελλήνων παραγωγών ροδακίνου να οργανώσουν καλύτερα την παραγωγή τους και να αναδείξουν το ροδάκινο σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό εξαγώγιμο προϊόν. Παράλληλα, ο κ. Τσαβδαρίδης επισήμανε στον Υπουργό ότι παρόμοιες πρέπει να είναι και οι αλλαγές στα κριτήρια αναγνώρισης των Ομάδων Παραγωγών και άλλων προϊόντων, (ιδιαίτερα δε μικρών ομάδων παραγωγών) όταν αφορά προϊόντα σε περιορισμένη παραγωγή και σε περιορισμένο χώρο (π.χ. καλλιέργεια πατάτας, μήλων, φασολιών, κερασιών ή άλλων προϊόντων σε ορεινές, ημιορεινές περιοχές και σε μικρή έκταση, λόγω ιδιαιτερότητας του εδάφους ή του κλίματος . Αυτές οι μικρές υποχρεωτικά ομάδες παραγωγών, σημείωσε στην επιστολή του ο κ. Τσαβδαρίδης, παρότι συμβάλλουν σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη των περιοχών τους, δεν μπορούν να φτάσουν ούτε τα 3 εκατ. Ευρώ, ούτε βέβαια πρέπει να ενσωματώνονται με άλλες ομάδες παραγωγών ,άλλων προϊόντων και μάλιστα σε μεγάλες αποστάσεις.

Δημοσιεύτηκε στις 17 Αυγούστου, 2012


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27