Pellanet

Την Σκύδρα επισκέφθηκε ο Βουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας

Τον Βουλευτή Α΄ Αθηνών και Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια υποδέχθηκε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου με συνεργάτες της.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Σκύδρας, το απόγευμα της Πέμπτης 13 Σεπτεμβρίου 2018.

Η Δήμαρχος Σκύδρας καλωσόρισε τον Βουλευτή που τον συνόδευαν ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης, ο πρώην Βουλευτής Πέλλας  Διονύσης Σταμενίτης, μέλη του κόμματος, και σύστησε τους συνεργάτες της στο περίγραμμα της εθιμοτυπίας.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης η κ. Ιγνατιάδου, μετά από μια σύντομη περιγραφή των χαρακτηριστικών του Δήμου, εστίασε το λόγο της στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και συγκεκριμένα στην ροδακινοπαραγωγή, στην εμπορία και στη μεταποίηση του ροδάκινου, στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου: παράδοση ροδακίνων με άγνωστη τιμή πώλησης ροδακίνων,  πληρωμές που όταν καταβάλλονται δεν εξασφαλίζουν ούτε το κόστος παραγωγής στους αγρότες, στα προβλήματα που υπάρχουν με τον οργανισμό των ΕΛ.Γ.Α., στο φορολογικό κι ασφαλιστικό καθεστώς των αγροτών, στη λειτουργία τω συνεταιρισμών κ.α.

Τόνισε παράλληλα τη σημασία της ίδρυσης και της λειτουργίας του Τελωνείου Σκύδρας και του Χημείου λόγω των πολλών και μεγάλων μεταποιητικών βιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στη περιοχή και υπογράμμισε την εξ αυτού του λόγου αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας του Τελωνείου - Χημείου που κάποιοι απεργάζοναι σενάρια μετακίνησής του εξαιτίας του άθλιου οδικού δικτύου του Νομού μας τ΄οποίο και πρέπει άμεσα κι επιτακτικά ν εκσυγχρονιστεί, γιατί είναι επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια κι αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη του Νομού μας.

Αναφορικά με το πρόγραμμα «Κλεισθένης 1» ανέφερε, μεταξύ των άλλων, ότι αντιμετωπίζει με τρία διαφορετικά συστήματα τον τρόπο εκλογής αιρετών στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα Τοπικά Συμβούλια άνω και κάτω των 300 κατοίκων, ότι περιορίζει τον αριθμό των υποψηφίων συμβούλων κάθε συνδυασμού και με τον τρόπο αυτό περιορίζει το άνοιγμα στην κοινωνία κι αποδυναμώνει τους ισχυρούς συνδυασμούς που έχουν στις τάξεις τους ικανά στελέχη κι ενισχύει με του τρόπο αυτό τη συμμετοχή μικρών ομάδων.

Επισήμανε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας εκπροσωπούνται πέντε συνδυασμοί και με το υφιστάμενο σύστημα δεν υπάρχουν θέματα αποτελεσματικής λειτουργίας και λήψης αποφάσεων.

Όσον αφορά την παράταξη του συνδυασμού της δήλωσε ότι είναι πολυσυλλεκτική αφού καλύπτει πολιτικούς χώρους από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με την Κεντροαριστερά και οι αιρετοί συνεργάτες της έχουν μεγάλη κοινωνική αποδοχή και διεισδυτικότητα και το σημαντικό είναι ότι στα ζητήματα της αυτοδιοίκησης θέτουν στην άκρη την κομματική τους ταυτότητα προκειμένου να συνεργαστούν αρμονικά για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας και τη συλλογική ευημερία.

Ο κ. Κικίλιας από την πλευρά του αναγνώρισε την αναγκαιότητα ενός σύγχρονου οδικού δικτύου για την Πέλλα αφού το διαπίστωσε και ο ίδιος κατά τη μετακίνησή του από τη Θεσσαλονίκη προς την Πέλλα. Αναφέρθηκε επίσης  στη σημασία του αγροτικού τομέα για την ευρύτερη περιοχή. Όσον αφορά το πρόγραμμα «Κλεισθένης 1», αφού υπογράμμισε την αγάπη που τρέφει για την αυτοδιοίκηση υπενθυμίζοντας ότι  υπήρξε Αντιδήμαρχος Αθήνας και Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Αθηναίων, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση, είτε γίνουν εθνικές εκλογές πριν τις αυτοδιοικητικές ή μετά, θα καταργήσει το εκλογικό σύστημα του παραπάνω προγράμματος.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης η Δήμαρχος Σκύδρας ευχαρίστησε τον κ. Κικίλια και τους συμμετέχοντες για την τιμητική τους επίσκεψη .

Δημοσιεύτηκε στις 14 Σεπτεμβρίου, 2018


Σχόλια


pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

15:22 - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: «Έχει κλονιστεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Δεν θα χαρίσουμε την ατζέντα για την ασφάλεια του πολίτη στη συντηρητική παράταξη»

15:20 - Θερινό ωράριο λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων του Δήμου Δίου-Ολύμπου

11:37 - Θεσσαλονίκη: Βρήκαν τους κλέφτες που άρπαξαν κοσμήματα 100.000 ευρώ προσποιούμενοι τους… τεχνικούς!

11:35 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:24 - Πτήση μαρτύριο από Δουβλίνο για Ηράκλειο -Νεαροί Ιρλανδοί έπιναν και κάπνιζαν μέσα στο αεροπλάνο

11:21 - Δήλωση Γιώργου Α. Παπανδρέου – 50 χρόνια Δημοκρατίας

11:19 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΛΙΜΝΗ

11:17 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

11:16 - 1η αποχαιρετιστήρια γιορτή των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αλμωπίας

13:16 - Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης την Πέμπτη 25 Ιουλίου στις παραλίες Σκοτίνας και Νέου Παντελεήμονα