Pellanet

Το 15μελές του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών στον Δήμαρχο Πέλλας

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου επισκέφτηκαν την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου τον Δήμαρχο Πέλλας κύριο Στάμκο για να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το τρέχον σχολικό έτος και να ζητήσουν την παρέμβασή του για την επίλυσή τους.

Οι μαθητές παρέδωσαν στον Δήμαρχο επιστολή με τα αιτήματά τους και εξήγησαν πως ο λόγος που οδηγηθήκαν σε αυτήν την κίνηση είναι τα μεγάλα και πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο τους που θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία του.

Ιεραρχώντας οι μαθητές αναφέρουν, πως το σημαντικότερο πρόβλημα σε αυτή τη φάση είναι οι μετακινήσεις των μαθητών προς και από το Μουσικό Σχολείο. Ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων δεν έχουν μισθωθεί όλα τα μεταφορικά μέσα με συνέπεια οι γονείς τους να τους μεταφέρουν καθημερινά με δικά τους έξοδα, επιβαρύνοντας κατά πολύ τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Δεύτερο μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη καθηγητών, ειδικά όσον αφορά τις μουσικές ειδικότητες. Τα κενά είναι πολλά με αποτέλεσμα το σχολείο να μην καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες των μαθητών που θέλουν να ασχοληθούν συστηματικότερα με την μουσική. Οι υπάρχοντες καθηγητές κάνουν τα αδύνατα δυνατά αλλά δεν αρκούν.

Τέλος, πρόβλημα είναι η κατάργηση της σίτισης που προβλέπεται από τον νόμο που καθορίζει τη λειτουργία του σχολείου. Οι μαθητές εξήγησαν πως το πρόγραμμα του Μουσικού Σχολείου είναι απαιτητικότερο και μεγαλύτερο σε χρονική έκταση από εκείνο ενός κανονικού σχολείου. Επομένως, η σίτιση κρίνεται απαραίτητη καθώς οι μαθητές μένουν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από το σπίτι τους.
Ο κύριος Στάμκος υποσχέθηκε ότι το σχολείο θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής και δεσμεύτηκε ότι με το κύρος της θέσης του θα απευθυνθεί προς τους αρμόδιους φορείς για την σύντομη επίλυσή τους.

Δημοσιεύτηκε στις 17 Οκτωβρίου, 2013


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:44 - Κάλεσμα προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες

14:23 - Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός Μουσική εγκατάσταση Πόλεμος και «Ειρήνη;» 5, 6 Αυγούστου 2026 | Αρχαία Έδεσσα, Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου

14:19 - Τοποθέτηση Λάκη Βασιλειάδη για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: «Σε τέτοιες κορυφαίες θεσμικές διαδικασίες υπάρχει μόνο η ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές»

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

16:15 - Εργασίες συντήρησης οδοφωτισμού στην Ενωτική Οδό Σίνδου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!

18:05 - ΣΔΕ Γιαννιτσών, Ανοικτή εκδήλωση Διάχυσης αποτελεσμάτων κινητικοτήτων Erasmus+