Pellanet

“Το ΣΔΟΕ έλεγξε και μένα” αποκαλύπτει ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ ν. Πέλλας, Η. Θεοδωρίδης

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ηλίας Θεοδωρίδης μιλά για τα κυκλώματα που λυμαίνονται την οικονομία, για τον έλεγχο του ΣΔΟΕ σε γιατρούς και πρώην αιρετούς του νομού Πέλλας, αλλά και για το σκάνδαλο των 2,3 εκ. ευρώ στο νοσοκομείο Έδεσσας

Ποια είναι η άποψη σας για το ''φρέσκο'' νέο της σύλληψης της ''αφρόκρεμας'' της Θεσσαλονίκης;

Μεγάλη επιτυχία των διωκτικών αρχών, διότι τέτοια κυκλώματα που λυμαίνονται την οικονομία και τις θέσεις τους, ο καθένας στην ιεραρχία του Κράτους και άλλων Οργανισμών, όπως ΣΔΟΕ, Τραπεζικού συστήματος, κλπ. είναι πάρα πολλοί. Και σκεφτείτε αν συμβαίνει αυτό στη Θεσσαλονίκη, τι συμβαίνει στην Αθήνα.
Αυτή είναι η πραγματικότητα της χώρας, όταν λέγαμε ότι η χώρα είναι από τις χειρότερες σε ότι αφορά τη διαφθορά ανά τον κόσμο και αυτό καταγράφεται από τους παγκόσμιους Οργανισμούς Διαφάνειας, που έκανε τις έρευνες. Όμως έτσι κι αλλιώς ο κόσμος το γνωρίζει αυτό, ότι η μεγάλη διαφθορά, η διαπλοκή, η ανοχή σε αυτές τις σχέσεις κυριαρχούσε και διαπερνούσε τη σχέση Κράτους-πολιτών.

Γίνονται έλεγχοι του ΣΔΟΕ και στο νομό της Πέλλας για ιατρούς και πρώην αιρετούς

Αν υπάρχει αυτή η δράση στο νομό μας, έχω πει επανειλημμένως ότι μεγάλο μέρος του παράνομου είναι εκεί. Σύμφωνα με συμπεράσματα η φοροδιαφυγή είναι δεδομένη για την ελληνική κοινωνία και η λεγόμενη δημιουργία της μεσαίας τάξης είναι μέρος αυτών των συναλλαγών, γιατί από την παραοικονομία δημιουργήθηκε μέρος αυτής της τάξης. Για αυτό το λόγο, όπως εύκολα δημιουργήθηκε, καταρρέει και εύκολα. Δεν ήταν αποτέλεσμα παραγωγικών διαδικασιών η μεσαία τάξη στην Ελλάδα. Η φοροδιαφυγή είναι διάχυτη στη χώρα μας και αφορά ιεραρχικά τους ελεύθερους επαγγελματίες, μεγάλα τμήματα συμφερόντων οργανωμένα, όπως ο χώρος της υγείας. Τον χώρο της λαθρεμπορίας καυσίμων…αυτά σε ετήσια βάση είναι δις. Ευρώ. Αυτά πρέπει να ξεκαθαρίσουν όπως έχω κάνει την πρόταση μέσω των καταθέσεων, των ομολόγων, των μετοχών, των πιστωτικών καρτών, off shore εταιριών, θα μπορούσαμε κάλλιστα, ξεκινώντας από τις πιο υψηλές καταθέσεις να ανακαλύψουμε όλο το προϊόν αυτής της δραστηριότητας. Και αυτή την πρόταση για τον έλεγχο νομιμότητας καταθέσεων, την επαναφέρω εδώ και δύο χρόνια, και πρέπει να γίνει αποδεκτή από όλα τα κόμματα.

Το ΣΔΟΕ έχει ελέγξει και εσάς;

Βεβαίως, πέρυσι το Μάιο. Εγώ ήμουν από τους πρώτους. Μου είπαν ότι υπάρχει ένας έλεγχος των γιατρών, τους πήγα τα στοιχεία και στη συνέχεια τα είδαν όλα.
Εγώ έχω δάνεια, δεν έχω κάτι…

Θέσατε και μία ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με τη συγκάλυψη σκανδάλου 2,3 εκ. ευρώ για ορθοπεδικό υλικό στο νοσοκομείο Έδεσσας

Άλλο δράμα αυτό. Υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες. Για ποιο λόγο μέχρι σήμερα όλος ο Οργανισμός καθυστέρησε αυτή τη διαδικασία, έξι ολόκληρα χρόνια; Επί σειρά ετών, η ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου διενεργούσε υπέρογκες δαπάνες για προμήθεια ορθοπεδικού υλικού, χωρίς την έγκριση και παρά την απόρριψή τους από τον ελεγκτή του ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σταδιακά στο νοσοκομείο ένα έλλειμμα 1,6 εκ ευρώ, το οποίο αναθεωρήθηκε στα 2,3εκ ευρώ το 2011.
Το 2006 με πρωτοβουλία του τότε διοικητή ανατέθηκε σε γραφείο ορκωτών ελεγκτών η διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στο νοσοκομείο, το πόρισμα της οποίας διαπίστωνε «..την αλόγιστη κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος προς όφελος των ιατρικών εταιριών και όσων έχουν συμφέρον να καθορίζουν τις αγορές νοσοκομειακού υλικού, προς ίδιον όφελος» Το πόρισμα των ορκωτών λογιστών διαβιβάστηκε από το νοσοκομείο στο ΣΕΥΥΠ, αλλά το ΣΕΥΥΠ δεν έκανε καμία ενέργεια επ' αυτού, με αποτέλεσμα την πειθαρχική απραξία και τη συγκάλυψη του θέματος, που οδήγησε στην παραίτηση του τότε διοικητή.
Στη συνέχεια το θέμα επανήλθε και πάλι στην επιφάνεια λόγω της συνεχιζόμενης άρνησης του ελεγκτή του ΙΚΑ να εγκρίνει τις αδικαιολόγητες δαπάνες. Έτσι, μετά από καταγγελία που υποβλήθηκε τον Οκτώβριο του 2008 ξεκίνησε από το ΣΕΥΥΠ η διαδικασία έρευνας για τις δαπάνες ορθοπεδικού υλικού του νοσοκομείου. Πέραν όμως της αρχικής άρνησης ελέγχου το 2006, από το 2008 μέχρι και σήμερα το ΣΕΥΥΠ δεν έχει παραδώσει ακόμη πόρισμα για την ΕΔΕ που διεξάγει.
Από τα ανωτέρω, γίνεται πλέον φανερό ότι τίθεται μείζον ζήτημα συγκάλυψης οικονομικού εγκλήματος. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο Γενικός Επιθεωρητής του ΣΕΥΥΠ και οι συνεργάτες του παρέβησαν το καθήκον τους, κωλυσιεργώντας συστηματικά, επί πολλά έτη, τη διερεύνηση ενός οικονομικού εγκλήματος εκατομμυρίων ευρώ. Οι συνέπειες της καθυστέρησης αυτής είναι εξαιρετικά σοβαρές, τόσο για τα δημόσια οικονομικά, όσο και για την απόδοση δικαιοσύνης. Ο Εισαγγελέας Έδεσσας στον οποίο διαβιβάστηκε η υπόθεση για το ποινικό της σκέλος, διέκοψε την έρευνα που διεξάγει, περιμένοντας επί μήνες το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ και το πειθαρχικό συμβούλιο διέκοψε την πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης περιμένοντας επίσης το πόρισμα. Οπότε ρώτησα τον Υπουργό αν και πότε θα ολοκληρωθεί η ΕΔΕ και πότε θα αποδοθεί ποινική, πειθαρχική και διοικητική δικαιοσύνη στην κατάχρηση του ορθοπεδικού υλικού στο νοσοκομείο της Έδεσσας και ποια είναι τα αποτελέσματα του ελέγχου των λογαριασμών των εμπλεκομένων,
όπως επίσης και για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ, που ευθύνονται για την συγκάλυψη της υπόθεσης από το 2006.

Χ.Π.

Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιανουαρίου, 2012


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

12:52 - Βραχιολάκι για όσους είναι σε επιτήρηση για ενδοοικογενειακή βία -Όλα τα μέτρα Φλωρίδη

12:39 - Φωτιά στα Καλάβρυτα, ανάμεσα στις περιοχές Σιγούνι και Ντούνισα

12:33 - Προφυλακίστηκε ο Απόστολος Λύτρας -Μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού

12:21 - «Συλλυπητήρια επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών»

12:18 - Πανελλαδική Εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

15:34 - Συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχή της Ημαθίας

11:40 - «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο 2o Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη

11:38 - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό στην Ημαθία

11:33 - Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κατά την συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας της Γερμανίας

15:37 - ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ ΣΤΗ PELLA TV