Pellanet

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκίνησε πληρωμές

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξασφάλισε χρήματα, παρά τη δυσμενή οικονομική κατάσταση της χώρας και θα πραγματοποιήσει πληρωμές από τον Οκτώβριο του 2010 μέχρι και τον Ιούλιο του 2011, που συνολικά θα ξεπερνούν τα 3,5 δις Ευρώ. Βάσει των πληρωμών οι αγρότες θα μπορέσουν για πρώτη φορά να κάνουν προγραμματισμό των καλλιεργειών τους ανεμπόδιστα, έχοντας εξασφαλίσει σταθερή χρηματοδότηση από την καταβολή των ενισχύσεων.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το προγραμματισμό αυτό η πληρωμή Ενιαίας Ενίσχυσης ύψους 50% θα εξοφληθεί το χρονικό διάστημα 15-17/12/10 (ήδη έχει δοθεί η προκαταβολή αυτής). Οι πληρωμές Αγροπεριβαλλοντικών Μέτρων έτους 2009 (Εξισωτική Αποζημίωση, Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία Μείωση Της Νιτρορύπανσης) θα πραγματοποιηθούν μέχρι 31-12-2010. Μέχρι 31-12-2010 θα πραγματοποιηθούν, επίσης, οι πληρωμές εκκρεμοτήτων των ετών 2006-2009, καθώς και οι πληρωμές των Νέων Αγροτών, των οποίων οι φάκελοι δεν έχουν υποβληθεί από τις Περιφέρειες. Μέχρι τις 28-2-2011 θα καταβληθούν οι πληρωμές της Συνδεδεμένης Ενίσχυσης Βάμβακος και της Συνδεδεμένης Τομάτας. Η πληρωμή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη, 3-4 μήνες νωρίτερα από πέρυσι. Αμέσως μετά την υποβολή των δικαιολογητικών στις κατά τόπου Δ.Ο.Υ., θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή του ΦΠΑ, που από το 2009 έχει αυξηθεί σε 11% αντί του 7%. Από 1-2-2011 μέχρι 31-7-2011 θα γίνουν πληρωμές Αγροπεριβαλλοντικών Μέτρων του έτους 2010. Από 1-3-2011 μέχρι 30-6-2011 θα καταβληθούν οι πληρωμές Μέτρων Ειδικής Στήριξης άρθρου 68 φυτικής και ζωικής παραγωγής. Τέλος, από 1-5-2011 μέχρι 31-7-2011 γίνουν οι πληρωμές Εξισωτικής Αποζημίωσης 2010 και λοιπών μέτρων Αγροτικής Ανάπτυξης (σχέδια βελτίωσης, Δημόσια έργα, Πρόγραμμα Leader).
Είναι φανερό ότι μέσα σε ένα χρόνο η πολιτική ηγεσία της χώρας κατάφερε οι κοινοτικές ενισχύσεις να καταβληθούν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά στους αγρότες, χωρίς επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, αποδεικνύοντας τη στήριξη της προς τον αγροτικό πληθυσμό με συντονισμένες και αποτελεσματικές ενέργειες

Δημοσιεύτηκε στις 17 Νοεμβρίου, 2010


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά