Pellanet

«ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΥΜΑΤΖΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΦΠΑ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ»

 Την εξομοίωση του συντελεστή του ΦΠΑ στο 6.5% σε όλες τις προσφερόμενες τουριστικές υπηρεσίες ζήτησε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Πέλλας, κ. Βασίλης Γιουματζίδης από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Ειδικότερα, ο Βουλευτής σε ερώτηση που κατέθεσε με Α.Π.: 10414/3-2-2011 τόνισε ότι στον κρατικό προϋπολογισμό του 2011 προβλέπεται μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 6.5% για τουριστικά καταλύματα, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια κλπ, εξαιρώντας τα τουριστικά γραφεία, τα τουριστικά λεωφορεία και τα σκάφη αναψυχής άνευ πληρώματος. Επειδή, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Γιουματζίδης «ο Νομός Πέλλας είναι ένας τουριστικός προορισμός και η δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα έχει επηρεάσει σημαντικά τον τουρισμό και η μείωση του ΦΠΑ μόνο στον τομέα της διαμονής δημιουργεί κατάφωρη αδικία για τους απασχολούντες με λοιπές τουριστικές υπηρεσίες» ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών να μεσολαβήσει και προβεί στην εξομοίωση του συντελεστή του ΦΠΑ στο 6.5% για όλες τις προσφερόμενες τουριστικές υπηρεσίες. Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Πέλλας υπογράμμισε ότι θα πρέπει το Κράτος και η Πολιτεία να δώσουν μεγάλη έμφαση σε τέτοια ζητήματα προκειμένου να μην 'αφανιστεί' παντελώς η πιο βαριά βιομηχανία της χώρας που είναι, ο τουρισμός.

Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαρτίου, 2011


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά