Pellanet

Τροπολογία για τη μεταφορά των εργαζομένων της «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΔΕΣΣΑΣ Α.Ε.» στον Δήμο Έδεσσας

Σε συνέχεια αλλεπάλληλων επαφών και συσκέψεων της Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Π. Κουρουμπλή και υπηρεσιακούς παράγοντες, το Υπουργείο προωθεί τροπολογία για τη διευθέτηση του ζητήματος της μεταφοράς των εργαζομένων της «Τουριστικής Έδεσσας Α.Ε.» στον Δήμο Έδεσσας.

Συγκεκριμένα η τροπολογία θα προβλέπει ότι:«3. Το πρώτο εδάφιο, της παραγράφου 7, του άρθρου 109, του ν. 3852/2010 (Α' 87), αντικαθίσταται ως εξής:
"Σε περίπτωση λύσης κοινωφελούς επιχείρησης ή ΔΕΥΑ ή ανώνυμης εταιρείας ΟΤΑ, της οποίας ποσοστό τουλάχιστον ίσο με το 90% του μετοχικού της κεφαλαίου ανήκει στον οικείο ΟΤΑ και εφόσον ένας ή περισσότεροι από τους σκοπούς του καταστατικού της ή αυτούς της συστατικής πράξης του Ν.Π.Ι.Δ. από το οποίο προέκυψε κατά την μετατροπή της εκπληρώνονται πλέον από τον οικείο ΟΤΑ ή από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου που υπάγεται σ' αυτόν, το προσωπικό της με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου μεταφέρεται στον αντίστοιχο Ο.Τ.Α. ή Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ αυτού, με την ίδια σχέση εργασίας, με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη λύση της εταιρίας ή της επιχείρησης ή με ειδική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, εφόσον μέχρι την έναρξη ισχύος του
παρόντος έχει ήδη εκδοθεί η απόφαση για την λύση της"».

Με τις προτεινόμενες διατάξεις του Υπουργείου δίνεται η δυνατότητα στο προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και ορισμένου χρόνου των ανωνύμων εταιρειών των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού που λύονται να μεταφερθεί στον οικείο ΟΤΑ και επίσης επιλύεται το κενό του ν.3852/2010 σε περίπτωση λύσης των αστικών εταιρειών διαδημοτικού χαρακτήρα (πολυμετοχικές) και την μεταφορά του υφιστάμενου προσωπικού στους οικείους δήμους κατά την αντίστοιχη διαδικασία που προβλέφθηκε για την τακτοποίηση του προσωπικού των διαδημοτικών επιχειρήσεων καθαριότητας σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 111 του ν. 3852/2010, για την κάλυψη παγίων και διαρκών αναγκών και την αξιοποίηση της εμπειρίας του προσωπικού αυτού σε θέματα των ΟΤΑ, δεδομένης της αναστολής των νέων προσλήψεων λόγω δημοσιονομικής κρίσης.

Με τη διάταξη αυτή επιλύεται το ζήτημα της μεταφοράς προσωπικού της «Τουριστική Έδεσσας Α.Ε.» στον Δήμο Έδεσσας, η οποία πλέον θα επιτρέπεται με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτεται και η περίπτωση που ο Δήμος εκπληρώνει κάποιους από τους σκοπούς της λυθείσας εταιρείας.

Ο κ. Κουρουμπλής ενημέρωσε την Υφυπουργό ότι η τροπολογία κατατίθεται στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και κ. Τζάκρη εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την συμβολή της στην επίλυση του ζητήματος αυτού.

Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαΐου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:39 - Συνέντευξη Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη στον Pella FM 103,3

14:44 - Κάλεσμα προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες

14:23 - Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός Μουσική εγκατάσταση Πόλεμος και «Ειρήνη;» 5, 6 Αυγούστου 2026 | Αρχαία Έδεσσα, Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου

14:19 - Τοποθέτηση Λάκη Βασιλειάδη για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: «Σε τέτοιες κορυφαίες θεσμικές διαδικασίες υπάρχει μόνο η ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές»

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

16:15 - Εργασίες συντήρησης οδοφωτισμού στην Ενωτική Οδό Σίνδου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!