Pellanet

Τζάκρη: Επιστολή στον Δήμαρχο Έδεσσας για τη δημιουργία υδατοδρομίου στη λίμνη Βεγορίτιδα

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου στην οποία αφού κάνει καταρχήν αναφορά στις διατάξεις του νέου Νόμου για τα υδατοδρόμια (Ν. 4568/2018, ΦΕΚ Α΄178), αποσαφηνίζει στον Δήμαρχο τις διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα για την έκδοση Άδειας Υδατοδρομίου στη λίμνη Βεγορίτιδα.
Όπως αναφέρει η κ. Τζάκρη στην επιστολή της, τα οφέλη από τη λειτουργία ενός Υδατοδρομίου στη λίμνη Βεγορίτιδα θα είναι πολλαπλά για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Έδεσσας, καθώς τα υδροπλάνα με τις πτήσεις τους θα προσφέρουν μια πρωτοποριακή μεταφορική δυνατότητα στους τουρίστες, αλλά και στους μόνιμους κατοίκους.
Αναφορικά δε με το μείζον θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος στη λίμνη Βεγορίτιδα, η βουλευτής επισυνάπτει στην επιστολή της στοιχεία έγκριτων διεθνών μελετών για τις επιπτώσεις των υδροπλάνων στο περιβάλλον από τα οποία διαφαίνεται ότι τα υδροπλάνα είναι από τα πλέον φιλικά μεταφορικά μέσα για το φυσικό περιβάλλον, καθώς τα μετρήσιμα ποσοστά περιβαλλοντικών οχλήσεών τους είναι τα πιο χαμηλά στη βιομηχανία των μεταφορικών μέσων. Αναφέρει δε ότι πρόσφατα έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του αδειοδοτημένου Υδατοδρομίου Παξών που θα λειτουργεί σε περιοχή Natura 2000.
Κλείνοντας η κ. Τζάκρη την επιστολή της, ζητά από τον Δήμαρχο Έδεσσας να εκκινήσει τις διαδικασίες για την δημιουργία Υδατοδρομίου στη Λίμνη Βεγορίτιδα, ιδιοκτησίας του Δήμου Έδεσσας, σύμφωνα με το αδειοδοτικό πλαίσιο του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου που συνοπτικά του παρέθεσε στην επιστολή της, τονίζοντας ότι παραμένει στη διάθεση του Δήμου για κάθε δυνατή συνδρομή στην προσπάθεια αδειοδότησης και δημιουργίας υδατοδρομίου στη λίμνη Βεγορίτιδα.

Δημοσιεύτηκε στις 12 Νοεμβρίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:44 - Κάλεσμα προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες

14:23 - Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός Μουσική εγκατάσταση Πόλεμος και «Ειρήνη;» 5, 6 Αυγούστου 2026 | Αρχαία Έδεσσα, Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου

14:19 - Τοποθέτηση Λάκη Βασιλειάδη για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: «Σε τέτοιες κορυφαίες θεσμικές διαδικασίες υπάρχει μόνο η ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές»

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

16:15 - Εργασίες συντήρησης οδοφωτισμού στην Ενωτική Οδό Σίνδου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!

18:05 - ΣΔΕ Γιαννιτσών, Ανοικτή εκδήλωση Διάχυσης αποτελεσμάτων κινητικοτήτων Erasmus+