Pellanet

Τζάκρη για πρώην ΥΜΑΘ

Στο πλαίσιο του τριημέρου των εορταστικών εκδηλώσεων για τις εθνικές επετείους της 26ης και 28ης Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι εκδήλωση στο Διοικητήριο, παρουσία της Υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κας Θεοδώρας Τζάκρη, στην οποία μίλησε ο καθηγητής Φιλόλογος, Γυμνασιάρχης του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών, Γεώργιος Πετρίδης.

Η κα Τζάκρη, πριν την ομιλία, απευθυνόμενη στους παρευρισκόμενους υπαλλήλους, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα, που μου δίδεται η ευκαιρία να επικοινωνήσω για μια ακόμη φορά μαζί σας καταθέτοντας κάποιες σκέψεις σχετικά με τη συνολική λειτουργία μας σ' αυτόν εδώ το δημιουργικό χώρο.
Το σημερινό σχήμα στο οποίο μετουσιώθηκε το πρώην Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης υπαγορεύτηκε από πολύ συγκεκριμένους λόγους και πολύ συγκεκριμένες ανάγκες.
Όπως και εσείς οι ίδιοι γνωρίζετε, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, το ΥΜΑ-Θ στερούνταν ουσιαστικών αρμοδιοτήτων και δεν μπορούσε να επιλύει τα προβλήματα των πολιτών. Φαίνεται ότι συνήθως μεταβίβαζε τα αιτήματα προς συναρμόδια υπουργεία, με αποτέλεσμα αυτά να χρονίζουν στα συρτάρια των υπουργείων αυτών. Ακόμα και η Τοπική Αυτοδιοίκηση για την υποστήριξη των ζητημάτων της θα έπρεπε να προσφεύγει στο κέντρο.
Επομένως, αυτή η αλλαγή ήταν επιβεβλημένη από το πρόγραμμά μας για την αποκέντρωση και την περιφερειακή ανάπτυξη. Πάνω απ' όλα όμως είχε ως σκοπό ο πολίτης της Βόρειας Ελλάδας να γίνει και πάλι ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων».
Επίσης, η κα Υφυπουργός τόνισε ότι η νέα αυτή αλλαγή «αναβαθμίζει την κυβερνητική παρουσία στο χώρο της Θεσσαλονίκης και σε όλο τον ευαίσθητο χώρο της Μακεδονίας και της Θράκης. Ισχυροποιεί την παρουσία της κρατικής μέριμνας στη Βόρεια Ελλάδα, θα προωθήσει άμεσα τα θέματα που απασχολούν τους Βορειοελλαδίτες και θα δώσει τη δυνατότητα επίλυσης των θεμάτων στο χώρο που προκύπτουν, από ανθρώπους που τα ζουν και τα χειρίζονται με μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα».
Η κα Τζάκρη τόνισε ακόμη ότι «στο καινούριο σχήμα θα χρειαστεί να δουλέψουμε όλοι σκληρά» και ότι η ίδια δεν φοβάται τη δουλειά. Στηρίζεται στους υπαλλήλους της Γ. Γ. Μακεδονίας-Θράκης, πιστεύει ότι θέλουν κι αυτοί όσο και η ίδια το εγχείρημα αυτό να πετύχει κι ότι θεωρεί βέβαιο ότι οι υπάλληλοι αγαπούν τον τόπο και θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν καλύτερο για να βελτιώσουν τη ζωή των συμπολιτών τους που ζουν και εργάζονται εδώ.
Μίλησε για μια ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη. Είπε επί λέξη: «Σ' αυτό το έργο σας θέλω κοντά μου. Ξέρω ότι κανείς δεν περισσεύει. Θα βασιστώ στην εμπειρία σας και στη δουλειά σας. Θα βασιστώ στη συνεργασία μας. Θα βασιστώ στην αξιοκρατία και το μεράκι για δουλειά. Να ξέρετε ότι το γραφείο μου θα είναι πάντα ανοικτό και εγώ θα είμαι πάντα εκεί έτοιμη να αποδεχτώ και να επεξεργαστώ κάθε ιδέα, πρόταση και θέση που θα πηγαίνει το έργο μας μπροστά».
Αναφερόμενη στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, η κ. Τζάκρη είπε: «Θα ήθελα να υπογραμμίσω την εθνική υπερηφάνεια που μας διακατέχει για όλους αυτούς τους επώνυμους και ανώνυμους Έλληνες των απελευθερωτικών αγώνων της Μακεδονίας και του πολέμου του ΄40 που με την πίστη τους στην ελευθερία έγιναν αιώνιοι ήρωες της ιστορίας μας.
Αυτοί ήταν κάποτε οι πρωταγωνιστές. Καιρός βέβαια να αποδείξουμε κι εμείς ότι μπορούμε να γίνουμε πρωταγωνιστές, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα της ελευθερίας και της ειρήνης και προσανατολιζόμενοι σε μία μόνη κατεύθυνση: Τη δημιουργία ενός κράτους δικαίου, για να απολαμβάνουν οι πολίτες όσα δικαιούνται» κατέληξε η κα Τζάκρη.

Δημοσιεύτηκε στις 30 Οκτωβρίου, 2009


Σχόλια


pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:33 - «Κάθε βράδυ θα σε περιμένω» Υπέροχη μουσική βραδιά από την χορωδία του ΦΣΕ για τον Σύλλογο Καρκινοπαθών

11:30 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Υπό έλεγχο τέθηκε η εστία φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή του Καταφυγίου Κορομηλιάς από εναέρια πτητικά μέσα και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

11:26 - Σε κλίμα συγκίνησης στα Γιαννιτσά οι εκδηλώσεις της «μαύρης» επετείου της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

11:23 - Να συνθέσουμε. Να εμπνεύσουμε. Να νικήσουμε! Γράφει ο Μιχάλης Κατρίνης, υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

17:33 - Θ. Τζάκρη – Ερώτηση στη Βουλή για τις σοβαρές ελλείψεις στα Παιδιατρικά Τμήματα των δυο νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών

17:31 - Συνελήφθη ένα άτομο στην Πιερία για κατοχή ναρκωτικών

17:30 - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘’ Η εξωτερική και αμυντική πολιτική της χώρας δεν είναι οικογενειακή υπόθεση. Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία.’’

17:28 - Ξεκίνησαν ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για δωρεάν φοίτηση στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ του Δήμου Πέλλας – Προθεσμία ως 1η Αυγούστου

17:27 - Θερινό Πρόγραμμα διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας και του Πολιτισμού

17:25 - Θερινό σινεμά στην Έδεσσα- Πρόγραμμα