Pellanet

Χάνει τιμή από τα προβλήματα διάθεσης το επιτραπέζιο ροδάκινο

Το πολύ σοβαρό πρόβλημα διάθεσης των ελληνικών επιτραπέζιων ροδάκινων στις ξένες αγορές που επιδρά αρνητικά στη χαμηλή τιμή του προϊόντος έθεσε ο Βουλευτής Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής με επιστολή και ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιο Καρασμάνη.
Ο κ. Τζαμτζής στην ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό προτείνει συνάντηση των φορέων με τη συμμετοχή εκπροσώπων από ομάδες παραγωγών και εξαγωγέων ώστε να δοθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα των χαμηλών τιμών.
Ολόκληρη η επιστολή του βουλευτή Πέλλας, Ι. Τζαμτζή:
«Κύριε Υπουργέ,
Οξύτατο είναι το πρόβλημα της διάθεσης των επιτραπέζιων ροδάκινων.
Γνωρίζετε καλά, ότι οι τιμές κυμαίνονται στα 25 λεπτά και αυτά καλύπτουν μόλις και μετά βίας τα έξοδα παραγωγής.
Οι αιτίες είναι πολλές, αλλά δεν είναι θέμα ανάλυσης σήμερα.
Ζητούμενο σήμερα είναι η αναζήτηση λύσεων στο μεγάλο αυτό πρόβλημα, των πολύ χαμηλών τιμών, που θα οδηγήσει άλλη μια χρονιά τους ροδακινοπαραγωγούς στο μαρασμό και την εξαθλίωση.
Πάρα πολλοί από αυτούς, αδυνατούν να πληρώσουν τα έξοδα καλλιέργειας και φυσικά αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές του ΕΛΓΑ, τις εισφορές για την ασφάλισή τους στον ΟΓΑ, χρωστούν τα φάρμακα και τα λιπάσματα και δεν μπορούσαν να πληρώσουν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ.
Προτείνω να οργανώσετε μία συνάντηση των φορέων με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ομάδων παραγωγών και των εξαγωγέων, ώστε να αναζητηθούν λύσεις στο πολύ σοβαρό θέμα των χαμηλών τιμών.
Η συμμετοχή του Υπουργείου Εξωτερικών με το τμήμα Εξωτερικού Εμπορίου είναι επιβεβλημένη, διότι πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση στις χώρες, όπου εξάγουμε επιτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια.
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ
Τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα της διάθεσης των επιτραπέζιων ροδάκινων»;

Δημοσιεύτηκε στις 1 Ιουλίου, 2014


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών

18:10 - ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πέλλας: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

18:07 - 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) – ΕΔΕΣΣΑ

18:02 - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για τη χρήση προστατευτικού κράνους

17:58 - Επιβολή διοικητικού προστίμου σε Πέλλα

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά