Pellanet

Χοντραίνει η πολιτική αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, στην τελική ευθεία πριν από την εκλογή νέας ηγεσίας

 Λίγες ημέρες... πριν από την επισημοποίηση των υποψηφιοτήτων και ενώ πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο Χρήστος Παπουτσής θα διεκδικήσει ....
τελικώς την προεδρία του κόμματος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό κατηγορεί τις οικονομικές Αρχές που ουσιαστικά εποπτεύονται από τον Ευάγγελο Βενιζέλο για αναποτελεσματικότητα στην αποτροπή του οικονομικού εγκλήματος.
Ο ίδιος, πάντως, αρνείται ότι η επιστολή που έχει ως αποδέκτη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο με την ιδιότητά του ως αντιπροέδρου της κυβέρνησης αλλά και τους πολιτικούς αρχηγούς, έχει αιχμές για πρόσωπα.
Οπως αναφέρει στην επιστολή του ο Χρήστος Παπουτσής, οι προσπάθειες της οικονομικής Αστυνομίας «δεν εξαργυρώνονται και δεν αξιοποιούνται προς όφελος της εθνικής οικονομίας καθώς οι συναρμόδιες δικαστικές και οικονομικές Αρχές δεν εκμεταλλεύονται το έργο που παράγεται από την ΕΛ.ΑΣ.».
Ειδικότερα επισημαίνει ότι από το σύνολο των 133 συλληφθέντων κατά το τελευταίο τετράμηνο για οικονομικά εγκλήματα, σε περίπου 20 επιβλήθηκαν πρωτόδικες ποινές φυλάκισης από 8 μήνες μέχρι και 5 έτη, οι περισσότερες με αναστολή, ενώ στη συντριπτική πλειονότητα των συλληφθέντων ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.
Μάλιστα, δεν τους ζητήθηκε καν η καταβολή μιας υψηλής εγγύησης που θα ωφελούσε οικονομικά το Δημόσιο.
Ο υπουργός τονίζει επίσης ότι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι επιφορτισμένοι να καταθέσουν στα δικαστήρια ως μάρτυρες κατηγορίας απουσιάζουν κατά την εκδίκαση των υποθέσεων.
Ως εκ τούτου, προτείνει μεταξύ άλλων οι αρμόδιες κρατικές οικονομικές υπηρεσίες να ασκούν συστηματική οικονομική εποπτεία στις επιχειρήσεις συλληφθέντων και επίσης να δεσμεύονται άμεσα, ακόμη και πριν από τη διενέργεια σύλληψης, τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών.
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ. Στο μεταξύ, νέους πονοκεφάλους προκαλούν στο ΠΑΣΟΚ οι υπό ψήφιση ρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό και τις περικοπές των συντάξεων, καθώς ο φόβος νέων διαρροών εξακολουθεί να είναι ορατός.
Στελέχη του Κινήματος ζητούν να τεθεί εκ νέου ζήτημα κομματικής πειθαρχίας και να μην αφεθούν οι βουλευτές στην ψήφο «κατά συνείδηση», ενώ κάποιοι εκτιμούν ότι οι νέες ψηφοφορίες κρίσιμων μέτρων αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία πρωτίστως για τους εννέα βουλευτές που παραμένουν εντός Κοινοβουλευτικής Ομάδας να διαπραγματευτούν - εάν το επιθυμούν - την παραμονή τους στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.
Τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι εάν γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις, τότε ενδεχομένως και κάποιοι από τους 22 διαγραφέντες βουλευτές θα μπορούσαν να επανακάμψουν στο ΠΑΣΟΚ. Συνδέουν μάλιστα την προοπτική αυτή με τη στάση που θα ακολουθήσουν κατά τη συζήτηση και ψήφιση της πρότασης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που κατέθεσε προσφάτως το ΠΑΣΟΚ.
Στο τραπέζι και τα τεχνικά ζητήματα για την εκλογή του νέου προέδρου
Με δεδομένη την απόφαση για εκλογή ηγεσίας από τη βάση άρχισαν οι συσκέψεις για την προετοιμασία των εσωκομματικών εκλογών. Τα οργανωτικά και τεχνικά ζητήματα των εσωκομματικών εκλογών θα τεθούν επί τάπητος κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος που συνέρχεται εκ νέου την Τετάρτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιπποκράτους σχεδιάζει να στήσει ένα τουλάχιστον εκλογικό κέντρο ανά δήμο, πλην των μεγάλων αστικών κέντρων όπου θα στηθούν τμήματα ανά δημοτικό διαμέρισμα, για να εξυπηρετήσει τις εκλογές για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.
Σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλης Καρχιμάκης, παρουσία των γραμματέων νομαρχιακών και περιφερειακών οργανώσεων, εκτιμήθηκε ότι στην Α' Αθήνας θα πρέπει να στηθούν τουλάχιστον επτά εκλογικά κέντρα που αντιστοιχούν στα επτά δημοτικά διαμερίσματα.
Ομοίως, στην Α' Θεσσαλονίκης θα στηθούν κάλπες και στα πέντε δημοτικά διαμερίσματα. Τα τμήματα θα στηθούν σε δημοτικά καταστήματα, ΚΕΠ και πολιτιστικά κέντρα. Εκτιμάται ότι σε ολόκληρη την Ελλάδα θα πρέπει να τοποθετηθούν τουλάχιστον 600 κάλπες.
Πηγή: Τα Νέα

Δημοσιεύτηκε στις 21 Φεβρουαρίου, 2012


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

12:52 - Βραχιολάκι για όσους είναι σε επιτήρηση για ενδοοικογενειακή βία -Όλα τα μέτρα Φλωρίδη

12:39 - Φωτιά στα Καλάβρυτα, ανάμεσα στις περιοχές Σιγούνι και Ντούνισα

12:33 - Προφυλακίστηκε ο Απόστολος Λύτρας -Μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού

12:21 - «Συλλυπητήρια επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών»

12:18 - Πανελλαδική Εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

15:34 - Συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχή της Ημαθίας

11:40 - «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο 2o Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη

11:38 - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό στην Ημαθία

11:33 - Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κατά την συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας της Γερμανίας

15:37 - ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ ΣΤΗ PELLA TV