Pellanet

Υπογραφή σύμβασης του έργου «Συντήρηση Παλαιάς Εθνικής Οδού Έδεσσας-Φλώρινας (περιοχή Ξανθογείων)»

 

 

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: «Υλοποιείται ένα σημαντικό έργο βελτίωσης της οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας σε μία περιοχή με τουριστικό και αναπτυξιακό ενδιαφέρον»

 

Η υλοποίηση ενός ακόμη σημαντικού έργου βελτίωσης της ασφάλειας και αναβάθμισης της οδικής κυκλοφορίας ξεκινάει άμεσα. Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, υπέγραψε με τον Ανάδοχο του έργου τη Σύμβαση ανάθεσης για την Συντήρηση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Έδεσσας-Φλώρινας. Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται και υλοποιείται από την οικεία Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Πέλλας, ξεκινά από την περιοχή των Ξανθογείων και κινείται προς την περιοχή της Κέλλης. στα όρια μεταξύ των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων Πέλλας και Φλώρινας. Η δαπάνη του έργου ανέρχεται στις 258.000 ευρώ, ενώ ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησης είναι έξι μήνες.

 

Το έργο περιλαμβάνει αναλυτικά την αποκατάσταση κατεστραμμένων τμημάτων του οδοστρώματος, αποκατάσταση σημείων που παρατηρείται κατάπτωση του πρανούς, βελτίωση των οδικών χαρακτηριστικών σε σημεία που είναι στενά, καθαρισμούς και εκβάθυνση ερεισμάτων και της τάφρου παράλληλα της οδού από φερτά υλικά, διαγραμμίσεις και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, καθώς και διαγραμμίσεις.

 

Σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Το συγκεκριμένο έργο πραγματοποιείται σε μία περιοχή η οποία παρουσιάζει τουριστικό ενδιαφέρον και μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, ο παραδοσιακός οικισμός του Αγίου Αθανασίου, το Ανεμοδρόμιο της Παναγίτσας, η Λίμνη Βεγορίτιδα και οι τουριστικές επιχειρήσεις που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή χρειάζεται να υποστηρίζονται από ένα ασφαλές και ικανοποιητικών προδιαγραφών οδικό δίκτυο. Η φύση της περιοχής είναι εξαιρετική ενώ η πρόσφατη δημιουργία των δύο Φορέων Διαχείρισης, στην Έδεσσα και το Αμύνταιο, για την προστασία και ανάδειξη τόσο των υδάτινων, όσο και των ορεινών-δασικών περιοχών υψηλής οικολογικής αξίας, δημιουργεί μία νέα αναπτυξιακή προοπτική. Στόχος μας είναι να μπορούμε να προσελκύσουμε και να φιλοξενήσουμε τουρίστες που αναζητούν ποιοτικές τουριστικές εμπειρίες όλον τον χρόνο, συνδέοντας την φύση, με τον τοπικό πολιτισμό και ανθρωπογεωγραφία της περιοχής. Καλή επιτυχία στην γρήγορη και άρτια ολοκλήρωση του έργου».

Δημοσιεύτηκε στις 24 Φεβρουαρίου, 2020


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!

18:05 - ΣΔΕ Γιαννιτσών, Ανοικτή εκδήλωση Διάχυσης αποτελεσμάτων κινητικοτήτων Erasmus+

18:01 - Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλμωπίας και του Δήμου Γιαγκόντινα – Νέα προοπτική για την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη

17:59 - Όταν ο Καμπανέλλης συνάντησε τον Μίκη : Μουσικοθεατρική παράσταση στον πεζόδρομο Γιαννιτσών!

13:14 - Ο Δημήτρης Τουτζάρης, από τη Farmer Secret στον PellaFm 103.3

12:22 - Συνέντευξη Φώτη Χατζόγλου, Περιφερειακού Συμβούλου ΠΕ Πέλλας στον PellaFm 103.3

16:13 - τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

09:40 - Στα 21 της χρόνια η Ισμήνη Τσιντονίδου ταξιδεύει από τα Γιαννιτσά στις λυρικές σκηνές της Ευρώπης

14:24 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑ, ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ 11:30 πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ