Pellanet

Υποκατάστημα ΙΚΑ στην Σκύδρα και πολυιατρεία στην Αριδαία

Την δημιουργία Υποκαταστήματος ΙΚΑ στην Σκύδρα και πολυιατρείων ΙΚΑ στην Αριδαία ζήτησε με επιστολές που κατάθεσε ο Βουλευτής Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, από την Υπουργό Απασχόλησης κ.Πετραλιά και τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Αμπατζόγλου.
Στις συναντήσεις που είχε ο κ.Τζαμτζής τόσο με την κ. Πετραλιά όσο και με τον κ.Αμπατζόγλου τους τόνισε την αναγκαιότητα της δημιουργίας Υποκαταστήματος ΙΚΑ στην Σκύδρα και Πολυιατρειών στην Αριδαία ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ των περιοχών αυτών χωρίς να χρειάζονται να καλύπτουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται.
Ο Διοικητής ανάφερε ότι συνηγορεί με την επαναφορά της προηγούμενης ρύθμισης για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ που απασχολούνται σε εποχιακές εργασίες.
Η Υπουργός Απασχόλησης τόνισε ότι η ρύθμιση αυτή θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου, για το ΙΚΑ το οποίο θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή στο πρώτο θερινό τμήμα .
Η επιστολή:
Ο Δήμος Σκύδρας και η ευρύτερη περιοχή μαζί με το Δήμο Μενηίδας αποτελείται από 30.000 και πλέον κατοίκους πληθυσμιακά. Αυτή όμως η περιοχή ενώ έχει γραφείο διοικητικό του ΙΚΑ δεν είναι υποκατάστημα με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί.

Κυρία Υπουργέ,
Επειδή πληθυσμιακά πρόκειται για μεγάλη περιοχή με πολλούς ασφαλισμένους .
Επειδή η Σκύδρα είναι μεταποιητικό και εξαγωγικό κέντρο έχοντας πολλές μονάδες τυποποίησης και εξαγωγών φρούτων και λαχανικών όπου δουλεύουν πολλοί εργαζόμενοι.
Επειδή το γραφείο του ΙΚΑ έχει ελάχιστους υπαλλήλους οι οποίοι δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στο φόρτο της δουλειάς που υπάρχει.
Επειδή το κοντινότερο ΙΚΑ Έδεσσας απέχει 15-20 χιλιόμετρα από τα Δ.Δ. των Δήμων Σκύδρας και Μενηίδας.
Για όλους τους παραπάνω λόγους σας ζητώ να γίνει το γραφείο του ΙΚΑ Σκύδρας Υποκατάστημα επανδρώνοντας το με περισσότερους υπαλλήλους έτσι ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί πλήρως στις ανάγκες της περιοχής.»

Για τα πολυιατρεία Αριδαίας
Κυρία Υπουργέ,
Η επαρχία Αλμωπίας του Ν.Πέλλας αποτελείται από τους Δήμους Αριδαίας και Εξαπλατάνου που πληθυσμιακά ξεπερνούν τις 35.000 κατοίκους και συνολικά αποτελούνται από 42 Δημοτικά Διαμερίσματα, όπου δεν υπάρχουν πολυιατρεία ΙΚΑ .

Κυρία Υπουργέ,

Επειδή το κοντινότερο Δ.Δ. απέχει από την Έδεσσα , που υπάρχουν πολυιατρεία 30 χιλιόμετρα και το μακρινότερο 50 χιλιόμετρα.
Επειδή είναι μια μεγάλη πληθυσμιακά περιοχή και παραμεθόρια.
Επειδή χρειάζονται περισσότερο από μισή ημέρα οι ασφαλισμένοι της περιοχής προκειμένου να μετακινηθούν για να εξεταστούν από γιατρό.
Επειδή κατά το παρελθόν υπήρξε η αναγγελία για την δημιουργία πολυιατρείων στην Αριδαία.

Σας ζητώ να υλοποιήσετε αυτή την αναγγελία και υπόσχεση της κυβέρνησης προχωρώντας στην ίδρυση πολυιατρείων ΙΚΑ στην Αριδαία που τόσο ανάγκη το έχουν οι ασφαλισμένοι της περιοχής.»

Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαΐου, 2009


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27

13:12 - Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος γυναίκας που έγινε τον περασμένο Ιούνιο στην Αλεξάνδρεια

13:08 - Μια Μαγική Βραδιά Κάτω από την Πανσέληνο: Ο Απόηχος της Συναυλίας του Κώστα Χατζή στην Έδεσσα

18:15 -  Ώρες ευθύνης για τους βουλευτές της Πέλλας δεν αντέχει η . κόκκινη γέφυρα .