Pellanet

Έτοιμο το πάρκο του Α. Γιώργη το 2010

Το πάρκο Αγίου Γεωργίου σε συνδυασμό με τα αναστηλωμένα μουσουλμανικά μνημεία Πύργος του Ρολογιού και Γαζή Εβρενός -το δεύτερο μάλιστα πρόκειται να λειτουργήσει ως εκθεσιακός χώρος- θα δημιουργήσει μια ενδιαφέρουσα ενότητα για τους επισκέπτες της περιοχής.
Η ανάπλαση θα κοστίσει ένα εκατομμύριο ευρώ, αλλά η αισθητική αναβάθμιση της περιοχής θα αποζημιώσει τους πολίτες, διαβεβαιώνει ο δήμαρχος Νίκος Παπανικολάου. Σύμφωνα με τη μελέτη, τα τέσσερα στρέμματα της σημερινής έκτασης του πάρκου θα διπλασιαστούν με τη λειτουργική ένταξη σε αυτό του περιβάλλοντος χώρου της εκκλησίας. Ο σχεδιασμός του πάρκου είναι βασισμένος στις αρχές του αειφορικού και βιοκλιματικού σχεδιασμού, τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν χαμηλή θερμοαπορροφητικότητα, για το φωτισμό θα τοποθετηθούν φωτιστικά νέας γενιάς χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, ενώ θα επιλεγούν είδη φυτών και δέντρων με χαμηλές απαιτήσεις άρδευσης. Μέσα στο πάρκο θα δημιουργηθούν θεματικοί κήποι που θα παραπέμπουν στο αγροτικό τοπίο της πόλης, καθώς και ένα είδος αμφιθεάτρου για εκδηλώσεις μικρής κλίμακας. Ο ανάδοχος του έργου αναμένεται να αναδειχθεί εντός του Σεπτεμβρίου, ενώ το πάρκο αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι τον Μάιο του 2010.

Δημοσιεύτηκε στις 12 Σεπτεμβρίου, 2009


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027