Pellanet

Έναρξη λειτουργίας του Pet-scan στο νοσοκομείο “Γ. Παπαγεωργίου”

Την επίσημη έναρξη λειτουργίας του πρώτου απεικονιστικούαξονικού τομογράφου PET-CT (PET-SCAN) της Βόρειας Ελλάδας στο νοσοκομείο «Γ. Παπαγεωργίου» θα εγκαινιάσει αύριο Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016, στις 12 το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Το σύστημα ποζιτρονικής – αξονικής τομογραφίας PET-CT στο νοσοκομείο «Γ. Παπαγεωργίου» χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013 – Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας με συνολικό προϋπολογισμό 2,4 εκ. ευρώ. Εκτός του βασικού συγκροτήματος κατασκευάστηκε συνοδός εξοπλισμός χορήγησης ραδιοϊσοτόπου και ακτινοπροστασίας, αλλά και νέο κτίριο εμβαδού περίπου 260 τ.μ. με πλήρεις εγκαταστάσεις, σε επαφή και λειτουργική διασύνδεση με το τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του νοσοκομείου.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει χρηματοδοτήσει και τη λειτουργία ανάλογου συστήματος στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Θεαγένειο», επίσης μέσω του ΕΣΠΑ 2007 – 2013.

Δημοσιεύτηκε στις 16 Φεβρουαρίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:09 - Πορεία για τα Τέμπη στα Γιαννιτσά – Σε Εξέλιξη

12:38 - Επίσκεψη του τμήματος Μηχανικών του 1ου ΕΠΑΛ στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού Γιαννιτσών

11:42 - Στο 3ο Φόρουμ για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ο ΥφΑΑΤ Διονύσης Σταμενίτης «Δυναμικές και ανθεκτικές καλλιέργειες το κλειδί για την Περιφερειακή Ανάπτυξη»

11:38 -   Ο  ΝΕΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ

11:35 - Καλούμε όλα τα μέλη μας να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν

11:32 - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ-Κοπή πίτας

18:17 - ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

14:44 - Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών

13:42 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Δεν θα πραγματοποιηθεί αποκομιδή απορριμμάτων την 28η Φεβρουαρίου – Κανονικά η αποκομιδή την Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου

13:12 - Σε εκδήλωση για την ενεργειακή αναβάθμιση που οδηγεί στην πράσινη μετάβαση ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Κ. Κεχαγιαδάκης