Pellanet

Alfacheck AT 400 Μια Παγκόσμια Ελληνική Καινοτομία στο χώρο της Υγείας

Αθήνα,14 Ιανουαρίου 2015. Η KARABINIS MEDICAL παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη τύπου, το πρώτο θερμόμετρο με αντιμικροβιακό χαλκό παγκοσμίως, το Alfacheck Antimicrobial ΑΤ400. Μέσω της πατενταρισμένης τεχνολογικής εφαρμογής του, που η KARABINIS MEDICAL κατοχύρωσε παγκοσμίως, το αντιμικροβιακό θερμότερο Alfacheck συμβάλλει στη δημιουργία συνθηκών ασφαλούς θερμομέτρησης όχι μόνο για την οικογένεια, αλλά και για τη συνολική «αλυσίδα της υγείας» (γιατρούς - νοσηλευτές - ασθενείς).   Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Απόστολος Καραμπίνης σημείωσε: «Η αφορμή δόθηκε όταν το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού με κάλεσε προσωπικά στο think tank που οργάνωσε για να διερευνηθούν εφαρμογές του αντιμικροβιακού χαλκού σε προϊόντα υγείας. Σκέφτηκα λοιπόν τη δημιουργία ενός αντιμικροβιακού θερμόμετρου που θα μπορεί να περιορίσει την εξάπλωση παθογόνων μικροβίων και κατά συνέπεια να συμβάλει στη διαφύλαξη της υγείας. Η υλοποίηση στηρίχτηκε σε μια σειρά από επιστημονικές έρευνες, πειράματα και κλινικές μελέτες ώστε να μετατραπεί η αρχική ιδέα μου σε πραγματικό προϊόν υγείας. Η διαδρομή υλοποίησης δεν ήταν εύκολη. Χρειάστηκαν πολλές προσπάθειες, πίστη, επιμονή και τεράστια επένδυση. Και σήμερα το πρώτο αντιμικροβιακό θερμόμετρο διατίθεται στη παγκόμια αγορά». Τη Συνέντευξη Τύπου τίμησε με την παρουσία του και χαιρέτησε ο Υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης ο οποίος παρέλαβε για λογαριασμό των ακριτικών Κέντρων Υγείας, δωρεά δύο χιλιάδων θερμομέτρων από την Karabinis Medical. Χαιρέτησαν, επίσης, οι κκ Δημήτρης Τριανταφυλλίδης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνεταιριστικής Φαρμακοποιών, και Σταύρος Μπελώνης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος, οι οποίοι τόνισαν τη σημασία διάθεσης προϊόντων προστιθέμενης αξίας από το ελληνικό φαρμακείο. Εκτός του κ. Απόστολου Καραμπίνη, ομιλητές ήταν οι κκ Νίκος Βεργόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού, και ο Δρ. Πάνος Ευσταθίου, Διευθυντής της Επιστημονικής Ομάδας του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού. Τον συντονισμό ανέλαβε η δημοσιογράφος, Σοφία Νέτα.

Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιανουαρίου, 2015


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:11 - ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΓΑΒΑΛΙΩΤΙΣΣΑ

13:09 - Αυγενάκης για την παγκόσμια ημέρα Βιοποικιλότητας: Στόχος μας η προστασία των τοπικών οικοσυστημάτων και η διασφάλιση της τροφικής επάρκειας

13:07 - 25 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά

13:03 - ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (1-20 ΙΟΥΝΙΟΥ) ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

13:02 - Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων στην αυριανή παρουσίαση της βραβευμένης εικαστικής εγκατάστασης «Spectators in a Ghost City»

12:59 - Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη Φλώρινα

12:52 - Θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γιαννιτσών – Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κρώμνη

12:50 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Επετειακές εκδηλώσεις στη Νέα Έφεσο προς τιμήν της Α.Θ. Παναγιότητος Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου με θέμα «Είκοσι έτη συναντήσεων & συμπροσευχών στις εκκλησίες των Αλησμόνητων Πατρίδων»

12:47 - Καλεντάρι αγώνων Δημοτικών σχολείων

09:00 - ΔΕΥΑΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΙΔΑΙΑ