Pellanet

Δελτίο Τύπου Οδοντιατρικού Συλλόγου Νομού Πέλλας

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ν. Πέλλας, επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους, όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη ενημερωτική εκδήλωση στα πλαίσια του Μήνα Στοματικής Υγείας, που διοργανώθηκε το Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014, στον χώρο του ΚΑΠΗ Έδεσσας.
Και ειδικότερα:
1. Την κα. Ζάχου, νοσηλεύτρια του ΚΑΠΗ, την κα. Φιλούκαντζη, υπεύθυνη για τα ΚΑΠΗ 2. Την Προοπτική Α.Ε.-Colgate, για τη χορηγία των ενημερωτικών φυλλαδίων, αφισών και δειγμάτων και κυρίως 3. Tους Εθελοντές Οδοντιάτρους Σ. Βλαδίτση, Π. Δεμίρη, Α. Καρατζιά, Π. Μπόσνα, Μ. Σταλίκα, Α. Στάχταρη που ανέλαβαν υπεύθυνα το έργο της ενημέρωσης του κοινού στην εκδήλωση αυτή.
Η προσέλευση των μελών του ΚΑΠΗ ήταν πάνω από τα αναμενόμενα. Τα μέλη του ΚΑΠΗ παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις ομιλίες από την περιοδοντολόγο και Πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ν. Πέλλας Πετρούλα Μπόσνα και από την οδοντίατρο και μέλος του Δ. Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αγνή Στάχταρη-Πλιόγκα. Δόθηκε έμφαση σε θέματα πρόληψης και δόθηκαν οδηγίες αυτοεξέτασης για τον καρκίνο του στόματος.

Στην εκδήλωση τονίστηκε ότι: O καρκίνος του στόματος αντιπροσωπεύει το 2 % του συνόλου των καρκίνων του σώματος. Ο ρόλος του οδοντιάτρου είναι πολύ σημαντικός, επειδή μπορεί να εντοπίσει μία ύποπτη βλάβη στο στόμα και να παραπέμψει τον ασθενή σε ειδικό για την τελική διάγνωση. Αν γίνει αντιληπτή η ύπαρξη όγκου ή πληγής μέσα στο στόμα που δεν κλείνει σε 10-15 ημέρες, είναι απαραίτητη η επίσκεψη στον οδοντίατρο. Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του στόματος οδηγεί συνήθως σε επιτυχημένη θεραπεία.
Η πρόληψη είναι εύκολη, αποτελεσματική, εφικτή, με μικρό κόστος και πολλές φορές, εκτός από τα χαμόγελα, σώζει και ζωές.

Για το Δ. Σ. Η Πρόεδρος Μπόσνα Πετρούλα
Ο Γεν. Γραμματέας Σταλίκας Μιλτιάδης

Δημοσιεύτηκε στις 28 Νοεμβρίου, 2014


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:51 - 10η Ημερίδα για τα Μαθηματικά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

11:37 - Το Νοσοκομείο Γιαννιτσών στηρίζει τη μητέρα, στηρίζει τις δράσεις για υγιή βρέφη, στηρίζει και ευαισθητοποιεί για την αξία του μητρικού θηλασμού

11:31 - Η Νέα Πέλλα γερνάει, το ΚΑΠΗ παραμένει κλειστό και οι ηλικιωμένοι στη μοναξιά τους

10:53 - ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 2026

19:21 - Εγκληματική αδράνεια για το κλειστό ΚΑΠΗ της Νέας Πέλλας. Ποιοι βολεύονται!

11:41 - FoodTech Hackathon 2026

11:30 - Τιμητική βράβευση του Νίκου Γεωργιάδη από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας

13:10 - Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία της ΔΟΕ και την 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026

12:58 - «Check in για 2» ΕΔΕΣΣΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00

12:55 - «Check in για 2» ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00