Pellanet

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης “Θεαγένειο” και “Γ. Γεννηματάς”

Δυο από τα νοσοκομεία πυλώνες του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη Θεσσαλονίκη εξοπλίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω πόρων από το ΕΣΠΑ, μετά την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από την Περιφερειάρχη Αθηνά Αηδονά.

Πρόκειται για νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στο νοσοκομείο "Θεαγένειο" και στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς"συνολικού προϋπολογισμού 8 εκ. ευρώ.

Όπως τόνισε η κ. Αηδονά"η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συνεπής στη δέσμευσή της για διαρκή ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας, συνεχίζει και μέσω του νέου ΕΣΠΑ τον εξοπλισμό των νοσοκομείων της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και των άλλων μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας, όπως τα Κέντρα Υγείας, οι μονάδες ΤΟΜΥ, τα Δημοτικά Ιατρεία κτλ. Στεκόμαστε συμπαραστάτες και αρωγοί στο πολύτιμο έργο των γιατρών και των νοσηλευτών με νέα, σύγχρονα μέσα, ώστε να παρέχουν ακόμα καλύτερες υπηρεσίες υγείας σε όλους τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες της Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτή τη δέσμευση, την οποία υπηρετούμε με αφοσίωση όλα αυτά τα χρόνια ως διοίκηση της Περιφέρειας θα συνεχίσουμε να την τηρούμε, διότι η δημόσια υγεία αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά μας".

Ο εξοπλισμός ανά νοσοκομείο είναι ο εξής:

-"Θεαγένειο": Πρόκειται για το δεύτερο μέρος προμήθειας και εγκατάστασης ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες τόσο της πρωτοβάθμιας, όσο και της δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας. Περιλαμβάνονται αξονικός τομογράφος, ρομποτικό μηχάνημα διάλυσης κυτταροτοξικών φαρμάκων, τηλεχειριζόμενο ακτινοσκοπικό μηχάνημα, ψηφιακό μαστογράφο για χρήση σε κινητή μονάδα, ψυχόμενη φυγόκεντρο ασκών αίματος και εννέα αναπνευστήρες.

-"Γ. Γεννηματάς": Ο εξοπλισμός ανά κατηγορία περιλαμβάνει 68 μηχανήματα διαγνωστικού, θεραπευτικού και υποστηρικτικού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και 17 μηχανήματα διαγνωστικού και υποστηρικτικού εξοπλισμού για την ενίσχυση της ακρίβειας και της αποτελεσματικότητας στις ιατρικές πράξεις. Επίσης περιλαμβάνεται ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός πρωτοβάθμιας φροντίδας αποτελούμενος από 12 μηχανήματα και ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός χειρουργείων και δευτεροβάθμιας φροντίδας αποτελούμενος από 10 μηχανήματα.

Δημοσιεύτηκε στις 19 Φεβρουαρίου, 2025


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.