Είναι από τις περιπτώσεις που ένας γονιός, ιδιαίτερα αν είναι παρών τη στιγμή που το παιδί χτυπάει στο κεφάλι, πανικοβάλλεται και σχεδόν τα χάνει. Πάμε να δούμε ποιες είναι οι ενδεδειγμένες αντιδράσεις και πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβετε:
Είτε έχει χτυπήσει σοβαρά, είτε απλά έχει τρομάξει, το σίγουρο είναι ότι το παιδί σας έχει ανάγκη. Άρα επιβάλεται να κρατήσετε την ψυχραιμία σας για να δράσετε αστραπιαία και αποτελεσματικά.
Αν είναι κάτι απλό, δώστε του τις πρώτες βοήθειες. Μπορεί με αυτόν τον τρόπο να λυθεί το πρόβλημα και να ηρεμήσει το μικρό σας.
Εκτός από την επίλυση του προβλήματος, υπάρχει και η ψυχολογική στήριξη που έχει επίσης ανάγκη τα επόμενα λεπτά μετά το χτύπημα.
Αποφύγετε να μετακινήσετε το παιδί αν δεν είσαστε σίγουροι ότι είναι ασφαλές. Ενδέχεται με κάποια απότομη ή άτσαλη κίνηση να προκαλέσετε άθελά σας μεγαλύτερη ζημιά.
Καλό είναι να πάτε το παιδί σε γιατρό, ακόμα και προληπτικά. Εκείνος θα αξιολογήσει την κατάσταση, αφού μπορεί να υπάρχει κάτι που δε φαίνεται με γυμνό μάτι. Αν είναι κάτω από δύο χρονών, οπωσδήποτε πρέπει να το δει γιατρός.
Σίγουρα θα πρέπει να του αναφέρετε λεπτομερώς πώς ακριβώς συνέβη το περιστατικό, προκειμένου να τον βοηθήσετε να διαμορφώσει σφαιρική εικόνα.
Πηγή: newsbeast.gr
Δημοσιεύτηκε στις 23 Οκτωβρίου, 2017