Pellanet

Τρως χωρίς να πεινάς; Μάθε τι προκαλείς στην υγεία σου

Αν ανήκετε σε αυτούς που διαρκώς τσιμπολογάνε χωρίς να πεινάνε πραγματικά, τα αποτελέσματα νέας έρευνας ίσως σας οδηγήσουν να αλλάξετε στάση.

Οι άνθρωποι στις σύγχρονες κοινωνίες τρώνε όχι επειδή πεινάνε πραγματικά αλλά επειδή υπάρχει διαθέσιμη τροφή. Σ' αυτό συμβάλλει η διαφήμιση που βομβαρδίζει τον καταναλωτή με διατροφικούς πειρασμούς.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νέας έρευνας του David Gal, από το University of Illinois, στο Σικάγο, είναι πιο υγιεινό για τους ανθρώπους να τρώνε όταν πεινάνε σε μέτριο βαθμό παρά όταν δεν πεινάνε.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 45 φοιτητές.

Τους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν πρώτα το επίπεδο πείνας τους και στη συνέχεια να καταναλώσουν ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες.

Για να μετρήσουν πώς το γεύμα επηρέαζε την υγεία των συμμετεχόντων μετρήθηκε το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα τους, σε τακτικά διαστήματα, μετά την κατανάλωση του γεύματος.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι άνθρωποι που πεινούσαν μετρίως πριν το γεύμα είχαν χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μετά την κατανάλωση του γεύματος έναντι των ανθρώπων που δεν πεινούσαν ιδιαίτερα πριν το γεύμα.

Τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα συνδέονται ως γνωστό με διαβήτη, παχυσαρκία και άλλες σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of the Association for Consumer Research.

Πηγή: onmed.gr

Δημοσιεύτηκε στις 4 Ιανουαρίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:51 - Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο σε περιοχή των Σερρών

09:09 - To αριστουργηματικό μπαλέτο «Ζιζέλ» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από την Κρατική Όπερα της Βουδαπέστης

17:45 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΞ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

17:39 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑΙΑ

16:58 - Πραγματοποιήθηκε στη Σκύδρα η εκδήλωση για την Ποντιακή χορευτική παράδοση

16:21 - Η ομάδα βόλεϊ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ολοκλήρωσε τον Α’ Γύρο του πρωταθλήματος της Β Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών

16:17 - EDESSACITYCARD-SHOPFORTRAVELDAY

18:21 - Φρένο στον πολιτισμό που θεμελίωσε ο Γαζή Εβρενός στα Γιαννιτσά

15:00 - Διεθνές συνέδριο «Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, Ίππαρχος ο Ρόδιος και οι Συμιακοί Ήρωες του Βυθού».

12:49 - Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προσεγγίζει τουριστικά την ολλανδική αγορά