Pellanet

«Ζούμε την ουσία, χωρίς ουσίες!»

Η ζωή είναι μπροστά μας και ο αγώνας κατά των ναρκωτικών καθημερινός. Πιστή στον αγώνα της πρόληψης αλλά και κατά της εξάρτησης το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ» οργανώνει ειδική καμπάνια ευαισθητοποίησης θέλοντας να στείλει στα παιδιά και τους νέους ένα μήνυμα ζωής: «Ζούμε την ουσία χωρίς ουσίες!!».

Η εκστρατεία κορυφώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου), με την προβολή ειδικού τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού μηνύματος που θα προβάλλεται και θα μεταδίδεται αυτό το διάστημα από τα μέσα ενημέρωσης εθνικής και τοπικής εμβέλειας. Την ίδια ώρα, επιστημονικά στελέχη της «ΠΥΞΙΔΑΣ» θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τα προβλήματα που δημιουργεί η εξάρτηση, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών από μεθαύριο, Σάββατο 24 Ιουνίου έως και το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017.

Τα προγράμματα της «ΠΥΞΙΔΑΣ» απευθύνονται στα παιδιά, στους εφήβους και τους νέους, καθώς και στους ενήλικες που τους περιβάλλουν. Ενισχύουν τους προστατευτικούς για την υγιή και ασφαλή ανάπτυξη τους παράγοντες και αντιμετωπίζουν τους παράγοντες κινδύνου. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα συνεχισθούν οι δράσεις δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να ενημερωθεί και να συζητήσει για το θέμα της εξάρτησης ή κάποιο άλλο προσωπικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τον ίδιο και την οικογένεια του.

Στο μεταξύ, το Κέντρο Πρόληψης θα συμμετάσχει σε ειδική επιστημονική ημερίδα που διοργανώνει το υφ. Μακεδονίας-Θράκης με θέμα «Η Πρόληψη στην Ελλάδα σήμερα», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» της ΔΕΘ HELEXPO. Μεταξύ των κεντρικών εισηγητών θα είναι η επιστημονικά υπεύθυνη της «ΠΥΞΙΔΑΣ» Μάρω Βασσάρα και η αναπληρώτρια Μαρία Κυριακίδου, που θα αναπτύξουν το θέμα «Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινότητας στην πρόληψη των εξαρτήσεων και στην προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ» - Γ.Τσαρούχη 3, Συκιές
Τηλ.: 2310.202015 - email: [email protected]

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουνίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

16:29 - Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Πέλλα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν ημεδαπό άνδρα

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

17:55 - Δήμος Έδεσσας Άθληση για Όλους